SUOMI ENGLISH

In English:

In December of 1917 Finland gained its independence. In 1989 the Berlin Wall was torn down. And finally in 2015 Oulu’s first ever Entrepreneurship Academy was founded. We are a group humble students from Oulu University of Applied Sciences. Instead of sitting in the classroom we get our education by building a business and solving problems for our customers. We are in charge of running our businesses and doing everything from marketing to accounting. We have two top-notch coaches, one who wears orange shoes.

In its first month of operating the Oulu Entrepreneurship Academy has created two businesses completely run by students, and the umbilical cords have now been cut off. You can find our businesses Muikia and Encomi from the Business Kitchen working tirelessly day and night. The two businesses consist of motivated, efficient, bright and dashing young entrepreneurs. Our goal is to learn as much as possible about running a business and become skilled entrepreneurs. The Entrepreneurship Academy is the perfect place for this kind of learning.

So far we have learned how to start a business and everything from paperwork to dealing with finances. Now that we are fully running it’s time to dust off our overalls and get cracking! We all come from different backgrounds and have diverse skills. We offer a variety of services ranging from manual labor to marketing. Our home base is on the 4th floor of Business Kitchen. Come say Hi, the couches are comfy here!

”Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work”. -Thomas Edison

www.encomi.fi www.muikia.fi

Suomeksi:

Vuonna 1917 Suomi itsenäistyi. Vuonna 1989 Berliinin muuri murtui. Ja vihdoin vuonna 2015 maailman ensimmäinen Terwa-Akatemia perustettiin. Olemme joukko koruttomia ja vaatimattomia Oulun Ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Sen sijaan, että istuisimme koulussa luennoilla, saamme opit käytännön kautta omalla liiketoiminnalla. Hoidamme itse yritysten pyörittämisen, markkinoinnista kirjanpitoon, mutta taustalla meillä on myös kaksi huippuluokan valmentajaa, joista toinen käyttää joskus oransseja kenkiä.

Terwa-Akatemia on ensimmäisen kuukauden aikana synnyttänyt kaksi opiskelijayritystä, joiden napanuorat ovat nyt katkaistu. Pitkää päivää Business Kitchenillä painavat nyt osuuskunnat Muikia ja Encomi. Osuuskunnat koostuvat motivoituneista, tehokkaista, fiksuista ja filmaattisista nuorista. Tavoitteenamme on saada käytännön opit koulun aikana ja valmistua ammattitaitoisiksi yrittäjiksi. Akatemia luo tälle tavoitteelle täydelliset puitteet.

Tähän mennessä olemme mm. oppineet mitä kaikkea yrityksen perustamiseen kuuluu, paperitöistä pankkiasioihin. Nyt kun Y-tunnukset on saatu, on aika kääriä hihat ja ryhtyä toimeen! Akatemiasta löytyy monen eri osa-alueen osaajia hyvin erilaisista taustoista. Yrityksemme tarjoavatkin monipuolisesti palveluita hanttihommista markkinointiin, ja kaikkea siltä väliltä. Tukikohtamme sijaitsee Business Kitchenin neljännessä kerroksessa. Tule moikkaamaan, täällä on mukavat sohvat!

”Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work”. -Thomas Edison

 

www.encomi.fi www.muikia.fi