SUOMI ENGLISH
BK-Rinne-2.jpg

Olemme kaksi kuudesluokkalaista tyttöä ja olimme Business Kichenissä taksvärkkipäivänä. Tehtävänämme oli raportoida "Kysy ministeriltä"-tilaisuudesta. Business Kitchenillä oli perjantaina 30.1. käymässä arvovaltaisia vieraita. Heihin kuuluivat mm. valtiovarainministeri Antti Rinne, yliopiston rehtori Jouko Niinimäki, ammattikorkeakoulun rehtori Jouko Paaso, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen, kansanedustaja Tytti Tuppurainen, sekä Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen.

BK Rinne 1
BK Rinne 1

Lyhyehkö Business Kitchenin esittely avasi tilaisuuden. Ministeri Antti Rinne jatkoi sen jälkeen omalla puhevuorollaan. Opimme esim. että Kiinan vesistöistä 85% on saastuneita ja uimakelvottomia. Eli Kiinassa ja Aasiassa on siis kasvun mahdollisuuksia saasteiden ja puhtaan ilman ratkaisuille. Siinä olisikin meikäläisille hyvä rako bisnekselle. Kiinastakin löytyy kiinnostusta investoida Suomeen.

Työttömyys on tällä hetkellä suuri ongelma Suomessa. Monia tuhansia henkilöitä on jäänyt ilman työpaikkaa. Koska esimerkiksi paperin käyttö on vähentynyt, suomalaisissa paperi tehtaissa ei ole enää tarpeeksi työtä. Business Kitchen on siis erittäin hyvä ratkaisu tähän taloudelliseen tilaan, koska täällä autetaan yrityksiä tuottamaan ja kasvamaan. Täällä yritetään myös saada ihmisiä ja nuoria perustamaan yrityksiä. Ja kun yrityksiä tulee lisää, myös työpaikkoja tulee lisää ja taloudellinen tila nousee.

Lisäksi koulutuksesta on jouduttu säästämään, mikä on ministerin mukaan tehty kylläkin hieman hätäisesti. Olemme itsekin huomanneet nämä säästöt, sillä meillä on ollut opettajia lomautettuna, kevätjuhlamme peruutettiin, sekä meillä on ollut samoja kokeita ja koulukirjoja kuin 20-vuotiaalla tutullamme. Ministeri Rinne sanoi kuitenkin, että mikäli se hänestä riippuu, niin opiskelun budjetteja ei enää leikattaisi. Esityksen lopun kruunasi pieni yhteinen juttutuokio, jossa jokainen sai tuoda esille oman mielipiteensä. Hyvää päivänjatkoa ja kiitos kun luitte meidän tekstin!

Rosalie ja Kiia Pöllökankaan koulu, 6A